Πούτιν:οι ισχυρισμοί για απώλειες αμάχων εξαιτίας των Ρωσικών επιδρομών στη Συρία, προηγήθηκαν των επιθέσεων

 

Αναφορές σχετικά με απώλειες πολιτών που προκλήθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές των ρωσικών μαχητικών στη Συρία καταγράφτηκαν προτού τα Ρωσικά αεροσκάφη απογειωθούν για την πρώτη τους επιχείρηση, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές ως “παραπληροφόρηση”.

“Άλλες χώρες βομβαρδίζουν τα συριακά εδάφη για περισσότερο από έναν χρόνο, τόνισε ο Πούτιν στο ρωσικό συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων την Πέμπτη, ενώ υποστήριξε πως η συμμαχία με προεξάρχουσα την Αμερική παρενέβη στον συριακό εθνικό εναέριο χώρο χωρίς την άδεια των ΗΕ ή μετά από πρόσκληση από την Δαμασκό.

«Εμείς λάβαμε μια πρόσκληση και είμαστε διατεθειμένοι να πολεμήσουμε κατά και μόνο των τρομοκρατικών οργανώσεων» πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε ότι αφορά τις αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ότι ο άμαχος πληθυσμός υποφέρει, έχουμε προετοιμαστεί για τέτοιες «επιθέσεις». Οι πρώτες αναφορές για απώλειες αμάχων έγιναν προτού καν τα δικά μας αεροπλάνα απογειωθούν» είπε.

Δεκάδες βίντεο πλημμύρισαν το διαδίκτυο μετά από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που δείχνουν ρωσικά μαχητικά να επιτίθενται σε περιοχές αμάχων, στη Συρία την Τετάρτη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για αεροπορικές επιχειρήσεις, προς υποστήριξη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, κατά του ΙΣΙΣ.