Μαρόκο-Ηνωμένες Πολιτείες: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χαιρετίζει τον ρόλο του Βασιλιά στην υποστήριξη της ειρήνης στην περιοχή ΜΕΝΑ και συνεχίζει να υποστηρίζει το σχέδιο αυτονομίας του Μαρόκου για το ζήτημα της Σαχάρας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Μαροκινό Υπουργό Εξωτερικών, Αφρικανικής Συνεργασίας και Μαροκινής Διασποράς, Nasser BOURITA, την Τετάρτη 25 στο Ραμπάτ, ο Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Υποθέσεις Διεθνούς Οργανισμού, Michele SISON, έκανε σημαντικές δηλώσεις για τις σχέσεις Μαρόκου-ΗΠΑ.

Μετά τις συνομιλίες της με τον Μαροκινό αξιωματούχο, η Michele SISON επαίνεσε, σε συνέντευξη Τύπου στο Ραμπάτ, τον ρόλο του βασιλιά Μωάμεθ VI στην υποστήριξη της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή MENA και σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά το ζήτημα της Σαχάρας, ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο σχέδιο αυτονομίας του Μαρόκου ως μια σοβαρή, αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση στη διαμάχη για τη Σαχάρα. «Η προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να υποστηρίξουν μια αξιόπιστη διαδικασία που οδηγεί σε μια αξιοπρεπή και διαρκή λύση στη σύγκρουση της Σαχάρας, η οποία έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η κυρία SISON επαίνεσε επίσης τις συνεισφορές του Μαρόκου στις ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των MONUSCO και MINUSCA, και τις συνεχιζόμενες αποστολές στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Εξέφρασε επίσης τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των Μαροκινών ειρηνευτικών που έκαναν την «απόλυτη θυσία» κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών.

Η κυρία SISON υπενθυμίζει εκτενώς τους ιστορικούς δεσμούς και τη συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μαρόκου, «έναν από τους στενότερους και μακροβιότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.