Ανακοίνωση του Πρέσβη του Καναδά, Robert Peck, για τη λήξη της θητείας του στην Ελλάδα

Η θητεία μου ως Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα λήγει τη 16η Οκτωβρίου. Παρά το πλήθος των προκλήσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα, φεύγω αισιόδοξος για το μέλλον και συγκινημένος από το «φιλότιμο» του ελληνικού λαού.
Αφήνω αυτή την υπέροχη χώρα ύστερα από τέσσερα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχα την τιμή να εορτάσω τόσο την 70η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Καναδά-Ελλάδας, καθώς και τα εγκαίνια της νέας Πρεσβείας του Καναδά. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ο Καναδάς κατέστη ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα.
Με τη στήριξη της Ελληνοκαναδής συζύγου μου, Μαρίας Πανταζή-Peck, και του έμπιστου προσωπικού της πρεσβείας, κοινός μας στόχος υπήρξε η υποστήριξη συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Ελλάδα μέσα σε αυτή την γεμάτη προκλήσεις εποχή.
Δεδομένων των συνθηκών, η Μαρία και εγώ αποφασίσαμε, αντί για την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια δεξίωση, να αφοσιωθούμε κατά την τελευταία αυτή περίοδο, σε δύο σκοπούς ιδιαίτερα σημαντικούς για εμάς.
Είμαι πολύ περήφανος για τη νέα συνεργασία μεταξύ του Sick Kids Hospital στο Τορόντο και του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» (www.paidon-agiasofia.gr) στην Αθήνα, η οποία θα επιφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα σε όσα παιδιά πάσχουν από καρκίνο. Ελπίζω ότι το Ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων «Άσυλον Ανιάτων» (www.asylonaniaton.gr) και η αφοσιωμένη ομάδα του να μπορέσουν να συνεχίσουν να φροντίζουν τους πιο ευάλωτους πολίτες της κοινωνίας.
Μια σειρά ξεχωριστών μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων συνέβαλαν στην σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Καναδά κατά τα τελευταία χρόνια.
Η σύζυγός μου, Μαρία, κι εγώ θα εγκατασταθούμε στην Οττάβα, πρωτεύουσα του Καναδά, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Σκοπεύουμε να επιστρέφουμε συχνά στην Αθήνα και, ως ιδιώτες, να ασχοληθούμε με δραστηριότητες που στοχεύουν στις στενότερες σχέσεις με τη «δεύτερη πατρίδα» μας.

Robert W. Peck
Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα (2011-2015)

10897063_421271901416495_5996760809496994701_n