H CEO της Coaching Evolution Int’l, κ. Πάμελα Καραβά εξηγεί τα οφέλη του coaching

Η Coaching Evolution International πραγματοποίησε στις 19 & 20 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Orange Grove το Coaching Day Greece προσφέροντας στο ελληνικό κοινό τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί για το coaching και να εκπαιδευτεί χωρίς κανένα κόστος, λαμβάνοντας το πιστοποιητικό CE Certificate in Basic Coaching Skills.

Στελέχη, φοιτητές, πολιτικοί, αθλητές και το ευρύ κοινό έχουν επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα coaching τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο, προγράμματα τα οποία τους βοήθησαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω της ανάληψης δράσης για το μέλλον τους.

1506266_10203110936469152_8878613265741181882_oΗ κ. Πάμελα Καραβά  (CEO, Coaching Evolution Int’l, Executive Coach & Coach Trainer) μιλά στη Χαρά Παγκάλου και στο thediplomat.gr εξηγώντας τι είναι το coaching, σε ποιους απευθύνεται, ποιες χώρες είναι πρωτοπόροι, πώς μπορεί το coaching να βοηθήσει μια start-up εταιρεία να αναπτυχθεί αλλά και πώς μπορεί να ενισχύσει τις διαπραγματευτικές δεξιότητες των διπλωματών και των πολιτικών.

  • Κυρία Καραβά, τελευταία ακούμε όλο και συχνότερα ανθρώπους να επιθυμούν την αλλαγή στην προσωπική ή και επαγγελματική τους ζωή και αναζητούν τις μεθόδους για να την επιτύχουν. Και πολλές φορές ένα από τα εργαλεία που προτείνονται είναι το coaching. Τι είναι το coaching, ποιος είναι ο στόχος του και σε ποιους απευθύνεται;

Οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, οδήγησαν στην αναβίωση των μεθόδων που βοηθούν στην αυτονομία, την πειθαρχία, την ανάληψη ευθυνών και όλα αυτά με βάση την πραγματική γνώση των χαρακτηριστικών μας που αξιοποιούνται για την επίτευξη των αναγκών και στόχων ταυτόχρονα με την αναγνώριση δεξιοτήτων και αξιών.

Το coaching είναι μια από αυτές τις μεθόδους. Διενεργείται με τη μορφή συνεδριών (γύρω στα 50 λεπτά και σε εταιρικό περιβάλλον ίσως φτάσει και τα 90 λεπτά) και το βασικό εργαλείο είναι οι δομημένες και στοχευμένες στις ανάγκες και χαρακτήρα του πελάτη ερωτήσεις. Οι συμβουλές στο πλαίσιο του coaching είναι απαγορευτικές. Η βάση της μεθόδου αυτής – της μαιευτικής του Σωκράτη – είναι η νευροεπιστήμη, η κοινωνιολογία και η θετική ψυχολογία.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε που μπορεί να αναρωτηθεί «πώς θα γίνω ακόμα καλύτερος σε αυτό που σκέφτομαι ή κάνω». Ακριβώς διότι δεν έχει ως σκοπό τη διάγνωση ψυχικής νόσου και τη θεραπεία αυτής, ικανοποιεί την ανάγκη του ανθρώπου να μάθει να σκέφτεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει ευέλικτος στις αποφάσεις του, ανθεκτικός, και πειθαρχημένος στις αποφάσεις που θα τολμήσει ή ρισκάρει να πάρει.

Με δεδομένα τα παραπάνω, coaching μπορεί να δεχτεί μόνο το άτομο που θα συμφωνήσει να αγοράσει την υπηρεσία, από τον εταιρικό κόσμο, μέχρι τον πολιτικό, τον αθλητικό, τον ιατρικό και οποιοσδήποτε ιδιώτη θελήσει να αναπτύξει αυτόν τον τρόπο σκέψης. Οπότε, αυτό περιλαμβάνει όλο τον πληθυσμό, από όλες τις κουλτούρες, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με άλλες μεθόδους προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας.

IMG_5192

  • Ποιες κατηγορίες coaching υπάρχουν και ποια τα οφέλη που αποκομίζει τόσο μια εταιρία που βάζει σε πρόγραμμα coaching τους υπαλλήλους της όσο και το ίδιο το άτομο μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Σε σχέση με τα είδη του coaching, ένας γενικός διαχωρισμός θα μπορούσε να γίνει στο εταιρικό (coaching for organisations), το ιδιωτικό (life coaching) και το σχετικό με την υγεία και ευεξία (health & wellness coaching). Το εταιρικό μπορεί με τη σειρά του να διαχωριστεί σε coaching για στελέχη (executive coaching), coaching για το γενικό προσωπικό της εταιρείας (corporate/organizational coaching), το ομαδικό για τους σκοπούς επίτευξης ενός έργου (team coaching), της αύξησης της απόδοσης (performance coaching), περί ηγεσίας και ηγετικής συμπεριφοράς (leadership/behavioural coaching), περί ανάπτυξης στρατηγικής (strategy coaching), μεταξύ άλλων.

Οι εταιρείες που έχουν υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο προσλαμβάνοντας executive coaches, θεωρούν το coaching ως ένα ισχυρό εργαλείο που επιταχύνει την απόδοση των πετυχημένων στελεχών. Αποτελεί εργαλείο διαχείρισης αλλαγής που βοηθά και στη βελτίωση της ικανοποίησης πελατών αλλά και υπαλλήλων, όπως και τη γενικότερη εταιρική απόδοση.

Σε ατομικό επίπεδο η αλλαγή γίνεται στη συμπεριφορά του στελέχους (και υπαλλήλων), στην αναγνώριση αξιών και δεξιοτήτων, στην αύξηση της παρώθησης και παραγωγικότητας, καθώς και στο χτίσιμο της ηγετικής προσέγγισης μέσω coaching τεχνικών.

  • Ποιες χώρες είναι πρωτοπόροι στον τομέα του coaching;

Ουσιαστική επαναφορά μετά τη Σωκρατική περίοδο της μεθόδου των έντεχνων και αποτελεσματικών ερωτήσεων έκαναν οι Αμερικανοί. Την περίοδο που οι εταιρείες μετατρέπονταν σε κολοσσούς που έτρωγαν τους υπαλλήλους τους και που η κοινωνία έψαχνε για μια νέα «θρησκεία», άρχισε να εμφανίζεται δειλά – δειλά μια μέθοδος που θα «ξυπνούσε» τον εγκέφαλο, θα δημιουργούσε νέες εικόνες και η πειθήνια υπακοή θα μπορούσε να αντικατασταθεί με την επιλογή των «θέλω» μας.

Σύντομα, πέρασε και από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού το coaching το οποίο στη Γηραιά και συντηρητική ήπειρο πήρε μια πιο αυστηρή μορφή προσωπικής ανάπτυξης, αυτοπειθαρχίας, νοητικών δεξιοτήτων εν δράσει, ανάληψη ευθυνών που αγκάλιασαν πρώτοι οι Άγγλοι, οι Δανοί και οι Ολλανδοί. Ειδικά οι δύο τελευταίοι λαοί, γνωστοί για την απέχθειά τους στις εντολές και οδηγίες, υιοθέτησαν το coaching σχεδόν σε όλους τους τομείς ανθρωπίνων συναναστροφών.

Εξαιτίας της τάσης πολλών να αυτο-χαρακτηρίζονται coaches, ιδρύθηκαν πριν από 20-30 χρόνια φορείς που κάνουν ό,τι είναι δυνατό να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του επαγγέλματος, με καθαρή αναφορά στο κοινό Κώδικα Δεοντολογίας, και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί κάποιος επαγγελματίας coach. Και πάλι, οι Ολλανδοί και οι Αμερικάνοι, προώθησαν έντονα την ανάγκη για πιστοποίηση.

IMG_5260

  • Coaching και startups: Πώς μια νεοφυής επιχείρηση μπορεί να ωφεληθεί από το coaching;

Κάποτε το coaching δεν ήταν απαραίτητο. Όχι ότι δεν ήταν χρήσιμο και πριν. Ξεκίνησε από τον φιλοσοφικό κόσμο της αρχαίας Ελλάδας. Αλλά κάθε άλλο παρά φιλοσοφία ήταν – περισσότερο εφαρμοσμένη φιλοσοφία ως προς τη βελτίωση και οργάνωση της σκέψης ήταν με σκοπό την καλύτερη ποιότητα ζωής. Εξ’ου και το όνομα “coaching”. «Προπονεί» το μυαλό να σκέφτεται με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνει έξω σκέψεις και συναισθήματα που δε βοηθούν και να κάνει χώρο για σκέψεις και ιδέες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του καθενός.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινούνται και οι νεοφυείς επιχειρήσεις: η πληθώρα και ο πακτωλός πληροφοριών την οποία καλούνται να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν οι νέοι και νέες με επιχειρηματικές βλέψεις απαιτούν την ανάπτυξη της ικανότητας της νοητικής οργάνωσης ώστε να αποδώσουν την ποιότητα μέσω του έργου τους – με άλλα λόγια να πετύχουν. Αυτή η οργάνωση μέσω του coaching μοιάζει σα να δίνει στους μελλοντικούς επιχειρηματίες την ικανότητα να έχουν τόσο περισσότερη ενέργεια όσο και ξεκάθαρη εστίαση σε αυτό που κάνουν.

Το Coaching Day Greece τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ολλανδίας, κ. Caspar Veldkamp

  • Coaching και Διπλωματία: Ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτείται να έχει ένας διπλωμάτης και πώς μπορεί το coaching να τον βοηθήσει να τις αναπτύξει; Θα ήταν διαφορετικοί οι πολιτικοί/κυβερνώντες εάν είχαν περάσει από coaching πρόγραμμα, ειδικά κατά τη διάρκεια της διαχείρισης κρίσεων;

Ένας διπλωμάτης θα πρέπει να έχει τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τις ανθρώπινες σχέσεις. Οι σχέσεις είναι κατά βάση η αντίληψη που έχει ο καθένας για την εκάστοτε επαγγελματική σχέση ή συναναστροφή. Στο διπλωματικό περιβάλλον – όπως και σε κάθε περιβάλλον – οι συναναστροφές διακρίνονται σε τρία επίπεδα: το πρώτο σε ενδοπροσωπικό επίπεδο και το δεύτερο σε διαπροσωπικό επίπεδο. Το τρίτο είναι το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα όλες οι συναναστροφές. Η καλή γνώση, κατανόηση, διαχείριση, αυτο-διαχείριση των ρόλων και των προσδοκιών είναι τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία εκπαιδεύονται με την προσέγγιση του coaching μέλη της διπλωματικής κοινότητας στο εξωτερικό και κυρίως στις Βρυξέλλες.

Στον τομέα της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων και των διπλωματών, κάθε ολοκληρωμένη εκπαίδευση μέσω ενός coaching προγράμματος θα βοηθούσε στη δημιουργία της «προσέγγισης μέσω δεξιοτήτων». Και αυτό διότι στο coaching διδάσκονται να αναγνωρίζουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να λειτουργήσουν και να δράσουν αποτελεσματικά. Επίσης, είναι πιο αποτελεσματικό και λιγότερο χρονοβόρο όταν η εστίαση εκπαιδευτικά είναι στις δεξιότητες της ανθρώπινης ύπαρξης και συναναστροφής αντί για εκπαιδεύσεις γενικότερου τύπου.

Ταυτόχρονα μια τέτοιου είδους εκπαίδευση δύναται να παρέχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο ο πολιτικός ή ο διπλωμάτης δεν εκπαιδεύεται μόνο στο να διακρίνει και να αναγνωρίζει δεξιότητες στους άλλους και να χρησιμοποιεί την αντίστοιχη γλώσσα (skills language), αλλά παρακολουθεί, βελτιώνει, και, όπου απαιτείται, διορθώνει από μόνος του την αποτελεσματική χρήση των δικών του νοητικών δεξιοτήτων και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Από τα παραπάνω προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος εάν πολιτικοί και κυβερνώντες ακολουθούσαν ένα τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

10481382_10206657730456785_4986533177751696370_n

12670813_10206962551557122_3625494829399144374_n