Φεστιβάλ “Break the Chain”: Εκδήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών κατά της Εµπορίας Ανθρώπων

Με αφορµή την Πανευρωπαϊκή Ηµέρα κατά της Εµπορίας Ανθρώπων διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015 το Φεστιβάλ “Break the Chain” στην Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα διήµερο πολυθεµατικό Φεστιβάλ µε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Break the Chain” του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Υπουργείο Εξωτερικών), σε συνεργασία µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων και την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διέπονται από την ιδέα συστράτευσης του Πολιτισµού και της Τέχνης µε την κοινωνική αφύπνιση και δράση (trans-media concept).  Αναλυτικότερα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, µε τη συµµετοχή όλων των φορέων – εταίρων, οργανισµών, ιδιωτικών εταιρειών ΕΚΕ. Παράλληλα, οµάδες τέχνης, δηµιουργοί, προσωπικότητες και νέοι καλλιτέχνες θα συµµετέχουν σε µια «γιορτή» ενεργοποίησης κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Είσοδος ελεύθερη