Το μικρό αυτοκίνητο που μπορείτε να οδηγήσετε… χωρίς δίπλωμα στη Γαλλία

Το να χάσει κανείς το δίπλωμα οδήγησης στη Μ. Βρετανία είναι κάτι πολύ δαπανηρό. Στη Γαλλία όμως υπάρχει η λύση της αγοράς των λεγόμενων VSP a voiture sans permis, δηλαδή αυτοκινήτων για τα οποία δεν χρειάζεται δίπλωμα οδήγησης!

Πρόκειται για ένα μικρό διθέσιο αυτοκίνητο το οποίο μπορεί όποιος είναι άνω των 14 ετών να οδηγήσει χωρίς δίπλωμα. Θεωρούνται πρακτικά ακίνδυνα αφού μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 45 χλμ/ώρα.

Τα αυτοκίνητα αυτά  είναι πολύ δημοφιλή κυρίως  στην γαλλική επαρχία όπου οι συγκοινωνίες δεν ευνοούν τις μετακινήσεις και οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία τους στους δρόμους υψηλών ταχυτήτων. Είναι άγνωστο το πόσα τέτοιου είδους αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους γαλλικούς δρόμους.

Η τιμή τους κυμαίνεται γύρω στις 14.000 ευρώ και οι κυρίαρχες κατασκευάστριες εταιρίες είναι η Microcar, Axiam και Ligier οι οποίες στοχεύουν κυρίως στο νεανικό κοινό. Δεν είναι όμως λίγοι και οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που το επιλέγουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.