Ισραήλ

Πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς

Η Πρέσβης του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν Άμπα, και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος θα ανακοινώσουν την έναρξη νέου προγράμματος καθοδήγησης Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς σε εκδήλωση βράβευσης εταιρειών καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας στις 25 Μαΐου.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος θα ξεκινήσει την 1 Ιουνίου.  Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και του ΙΑΤΙ (συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας), της μεγαλύτερης οργάνωσης ομπρέλα του Ισραήλ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες της ζωής, το οποίο εκπροσωπεί επενδυτικά κεφάλαια, νεοφυείς επιχειρήσεις, Ισραηλινές και ξένες τράπεζες, πολυεθνικές, κλπ.  Η συμφωνία συνεργασίας υλοποιήθηκε με την ενεργή υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.  Το ΙΑΤΙ αναζητά ενεργά να αναπτύξει συνεργασία με την Ελλάδα και άλλα επιχειρηματικά οικοσυστήματα ανά τον κόσμο.  Στην περίπτωση της Ελλάδας, στόχος είναι οι Ισραηλινοί ειδικοί να παρέχουν τεχνογνωσία και καθοδήγηση σε νέους Έλληνεςstartuppers για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

To επίσημο πρόγραμμα καθοδήγησης του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.  Αποτελεί μέρος σειράς πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας  στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο Μνημονίου Κατανόησης για την συνεργασία σε αυτούς τους τομείς που υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί Ισραήλ και Ελλάδας, κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου και κ. Αλέξης Τσίπρας αντίστοιχα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Ισραήλ τον Ιανουάριο.

Οι κάτωθι διακεκριμένοι Ισραηλινοί καθοδηγητές (mentors) θα επισκεφθούν την Ελλάδα την 1η Ιουνίου για την έναρξη του προγράμματος.

Karin Mayer Rubinstein,  Πρόεδρος,  IATI

Yossi Moldawsky, Συνιδρυτής & Πρόεδρος PLUS Ventures

Itzik Fried, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Tawkin Labs

Eran Wagner, Γενικός Εταίρος, Israel Gemini Ventures

Tal Chen, TMT Leader και επικεφαλής χρηματοδότησης επιχειρήσεων, Deloitte Ισραήλ

AmiramHarel, επιχειρηματίας με 42  χρόνια εμπειρίας σε θέματα διοίκησης και σχεδιασμού έργων στο Ισραήλ και στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων και σε μεγάλες αμυντικές και μη βιομηχανίες όπως  είναι η Rafael, L3-Wescam,Seraphim Optronics LTD και Plasan Sasa.