Νέος σάλος στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες στον Λαβρόφ!

Δεν έγινε κάτι τέτοιο, διαψεύδει ο Λευκός Οίκος επισήμως – Πρόκειται για πληροφορίες που δεν έχουμε μοιραστεί ούτε με τους συμμάχους μας, λένε πηγές στην Ουάσινγκτον

Μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την συνάντησή του με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τους τζιχαντιστές!

Οι πληροφορίες αυτές, που ο Τραμπ λέγεται πως αποκάλυψε όταν δέχθηκε τον Λαβρόφ στο Οβάλ Όφις, είχαν δοθεί στις ΗΠΑ από κάποια σύμμαχο χώρα, μέσω ενός εξαιρετικά απόρρητου δίαυλου μεταξύ μυστικών υπηρεσιών.

Η εφημερίδα «Washington Post» που αποκάλυψε το θέμα, ανέφερε πως η χώρα αυτή δεν είχε δώσει την έγκρισή της ώστε οι Ρώσοι να γίνουν γνώστες των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Έτσι, αμέσως μετά την συνάντηση, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επικοινώνησαν άμεσα με την CIA και την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), προκειμένου να περιορίσουν την ζημιά.

«Πρόκειται για πληροφορία τύπο “code-word”» είπε πηγή στην αμερικανική εφημερίδα, γεγονός που σημαίνει πως πρόκειται για μια από τις πιο υψηλά κατατασσόμενες πληροφορίες στο σύστημα των μυστικών υπηρεσιών. «Ο Τραμπ αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες στον πρέσβη της Ρωσίας (σσ ήταν παρών στην συνάντηση με τον Λαβρόφ), από εκείνες που έχουμε δώσει στους συμμάχους μας», είπε η ίδια πηγή!

Μια από τις πιο ανησυχητικές πτυχές της ιστορίας αυτής, σχολιάζουν αναλυτές, είναι ότι ο Τραμπ αποκάλυψε την πόλη του Ισλαμικού Κράτους όπου οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εντόπισαν την απειλή για την οποία και ενημέρωσαν.

Από την πλευρά του αμερικανού προέδρου, ο σύμβουλος ασφαλείας Μακμάστερ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως οτιδήποτε παράτυπο υπήρξε κατά την διάρκεια της συνάντησης: «Ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών εξέτασαν κοινές απειλές από τρομοκρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και απειλών στις πτήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν πηγές πληροφοριών ή μέθοδοι και καμία στρατιωτική επιχείρηση που δεν ήταν ήδη γνωστή δεν αναφέρθηκε», είπε και πρόσθεσε: «Ήμουν στην αίθουσα. Δεν έγινε».

Η συνάντηση του Τραμπ με τον Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο έγινε μια μέρα μετά αφότου ο αμερικανός πρόεδρος απέλυσε αιφνιδιαστικά τον επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα για τυχόν εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, υπέρ μάλιστα του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Washington Post σημειώνει ότι ο Τραμπ παρέκαμψε το πρόγραμμα της συζήτησης και άρχισε να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με την απειλή από τζιχαντιστές με τη χρήση λάπτοπ κατά την διάρκεια πτήσεων.

«Φυσικά και δεν θέλουμε κανένας πρόεδρος να διαρρέει απόρρητες πληροφορίες, αλλά ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να το κάνει», ήταν το σχόλιο του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον ΜακΚέιν.

protothema.gr