Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης [ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Τα τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων μεταδίδουν ότι έγινε έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, στην πλατεία Σουλταν Αχμέτ, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η αιτία της έκρηξης, αν δηλαδή οφείλεται σε ατύχημα ή τρομοκρατική ενέργεια, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ενημέρωση 11.37

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των τραυματιών και των ζημιών που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη από επίθεση καμικάζι σε κεντρική συνοικία της Κωνσταντινούπολης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και δεκαπέντε τραμαυτίες.

Οι τουρκικές αρχές ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή. Η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την Τουρκία, αφού η χώρα αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές ασφαλείας.

Τόσο το «Ισλαμικό Χαλιφάτο-DAESH» όσο και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) φέρονται να σχετίζονται με τις πρόσφατες επιθέσεις στην Τουρκία.

Τον Οκτώβριο δυο εκρήξεις συγκλόνισαν την Τουρκία, στην Άγκυρα, κατά την διάρκεια ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και PKK. Στην επίθεση σκοτώθηκαν 90 άτομα ενώ τραυματίστηκαν περισσότερα από 240.