Ένα χρόνο συμπλήρωσε η Επιτροπή Γιούνκερ

Κατά την έναρξη της θητείας του, ο Πρόεδρος Juncker δήλωσε ότι αυτή θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη μιας και η Επιτροπή θα εστιάσει στις δέκα πολιτικές προτεραιότητες που θα αντιμετωπίσουν τις βασικές προκλήσεις της οικονομίας και την κοινωνίας μας.

Το επενδυτικό σχέδιο 315 δισεκατομμυρίων € για την ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη είναι ήδη έτοιμο και λειτουργεί. Τα πρώτα έργα είναι ήδη σε λειτουργία και πολλά άλλα θα ακολουθήσουν. Καθ ‘όλη τη χρονιά που πέρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και έθεσε τις βάσεις της Ενεργειακής Ένωσης, της ενιαίας ψηφιακής αγοράς, της Ένωσης Κεφαλαιαγορών και μιας δίκαιης και αποτελεσματικής φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Από τον Μάιο του 2015, υιοθετήθηκαν δύο εφαρμοστικά πακέτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση ενώ τα μέτρα που περιλαμβάνουν αρχίζουν ήδη να υλοποιούνται. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τη μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων και την κινητοποίηση περίπου 10 δισεκατομμυρίων € το 2015 και το 2016 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα της δράσης της Επιτροπής Juncker που έχει αναλάβει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην Ευρώπη.