“Πλήγμα κατά των πετρελαιοπαραγωγικών κοιτασμάτων του ISIS”, ισχυρίζεται το βρετανικό Υπ. Άμυνας

Οι επιδρομές της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά του ισλαμικού κράτους (IS, πρώην ISIS / ISIL) στη Συρία κατάφεραν “ένα ουσιαστικό πλήγμα» στη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής οργάνωσης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon, μετά την πλειοψηφία που έλαβε στην Βουλή, η πρόταση του πρωθυπουργού D. Cameron για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων, την Τετάρτη το βράδυ.

Οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στόχευαν κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων “οι επιδρομές ήταν επιτυχείς» ισχυρίζεται το Υπουργείο Άμυνας (ΥΕΘΑ).

Ο Υπ.Αμυνας της Βρετανίας δήλωσε πως οι αεροπορικές επιθέσεις κατά των εξτρεμιστών είναι πιθανό να συνεχιστούν για χρόνια.

Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado με βάση το Ακρωτήρι της Κύπρου, απογειώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιδρομές κατά της DAESH, λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

397 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των αεροπορικών επιδρομών, ενώ 223 ψήφισαν κατά. Συνολικά 67 βουλευτές του κόμματος των Εργατικών πήγαν κόντρα στην γραμμή του αρχηγού Jeremy Corbyn προκειμένου να υποστηρίξουν την πρόταση της συντηρητικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ήταν «σωστή απόφαση για να διατηρήσει το Ηνωμένο Βασίλειο ασφαλές.”