Απόψε η τελευταία ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα από το Καπιτώλιο

Το βράδυ της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ,  Μπάρακ Ομπάμα, θα δώσει την τελευταία ετήσια ομιλία του από το Καπιτώλιο λίγο πριν παραδώσει τα καθήκοντά του στο διάδοχό του που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Στην καθιερωμένη αυτή ομιλία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνεται στο Κογκρέσο και στον αμερικανικό λαό ενημερώνοντας τους για την πορεία του αμερικανικού έθνος και καθορίζοντας το πρόγραμμά του για το επόμενο έτος.

Όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα απευθύνεται στους ηγέτες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, εκπληρώνει τη συνταγματική υποχρέωσή του ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των Αμερικανών προέδρων. Το αμερικανικό Σύνταγμα ορίζει ότι ο Πρόεδρος απευθύνεται προς το Κογκρέσο “κατά διαστήματα” ενημερώνοντάς το για την κατάσταση της χώρας ενώ δίνεται παράλληλα η ευκαιρία στον εκάστοτε Πρόεδρο να μεταφέρει προσωπικά το όραμά του για το έθνος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την ομιλία στο https://www.whitehouse.gov/sotu την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 21:00 EST (13 Ιανουαρίου στις 4 πμ ελληνική ώρα).