Βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών στην Κολονία, της Γερμανίας

Επιθέσεις κατά ομάδας Πακιστανών και ενός Σύριου, σημειώθηκαν την Κυριακή το βράδυ, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Κολονία της Γερμανίας. Περίπου 20 άτομα επιτέθηκαν σε έξι άτομα πακιστανικής καταγωγής, εκ των οποίων δυο οδηγήθηκαν με τραυματισμούς στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά την πρώτη επίθεση, σημειώθηκε και άλλο περιστατικό όταν ένας 39χρονος άνδρας, συριακής καταγωγής, δέχτηκε επίθεση από ομάδα πέντε ατόμων. Σύμφωνα με την αστυνομία της Βεστφαλίας, οι επιθέσεις δεν είναι βέβαιο ότι οφείλονται σε ρατσιστικά αίτια ή ότι συνδέονται μεταξύ τους τα δυο περιστατικά.

german-raid-police-vs-demonstrators

Η εφημερίδα «Express» ανέφερε σε δημοσίευμα της Δευτέρα ότι «ομάδες μοτοσικλετιστών χούλιγκαν και μπράβων της νύχτας» προσπάθησαν να οργανώσουν «επιχείρηση-σκούπα» στο κέντρο της Κολονίας, μέσω του facebook, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές.

Την Κυριακή το απόγευμα η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για ομάδες που επιθυμούσαν να στήσουν προβοκάτσιες, με αποτέλεσμα ομάδες αστυνομικών να αναπτυχθούν στο κέντρο της πόλης και να συλλάβουν τέσσερα άτομα. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο από τους συλληφθέντες.