Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Νόμιμη η διαδικτυακή παρακολούθηση των εργαζομένων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε ότι οι εταιρείες μπορούν να παρακολουθούν τις online συνομιλίες των εργαζομένων τους.   Η απόφαση του Δικαστηρίου ήρθε μετά από την προσφυγή ενός Ρουμάνου μηχανικού ο οποίος απολύθηκε επειδή συνομιλούσε διαδικτυακά.

Ο υπάλληλος υποστήριζε ότι καταπατήθηκε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του, καθώς απολύθηκε τον Αύγουστο του 2007, όταν ο εργοδότης του αντιλήφθηκε ότι χρησιμοποιούσε το Yahoo Messenger ενώ ώρα εργασίας όχι μόνο για επαγγελματικούς αλλά και για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με το  Δικαστήριο, ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας “απαγόρευε τη χρήση τέτοιων εφαρμογών για προσωπικούς σκοπούς”. Ο απολυμένος μηχανικός είχε προσφύγει στα ρουμανικά δικαστήρια, χωρίς όμως να δικαιωθεί.   Οι Ευρωπαίοι δικαστές απέρριψαν τον ισχυρισμό του απολυμένου υπαλλήλου καθώς έκριναν ότι δεν είναι καταχρηστικό “ένας εργοδότης να θέλει να επαληθεύσει ότι οι εργαζόμενοι εκτελούν τα επαγγελματικά καθήκοντά τους εν ώρα εργασίας”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην απόφαση.