Εορτασμός του 5ου Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Γαλλική Πρεσβεία [φωτογραφίες]

Το Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας που διοργανώνει η SOPEXA εορτάζει την 5η διοργάνωσή του μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Με την ευκαιρία αυτή ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy μαζί με την κα Βίκυ Κωστοπούλου, διευθύντρια Sopexa Hellas και τον κ. Pierre Lignot, διευθυντή του Business France, υποδέχτηκε πολλούς καλεσμένους στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλίας την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015.

Η γαστρονομία, συνώνυμο της μοιρασιάς και κατά κάποιο τρόπο της τέχνης του ευ ζην, ενώνει για ακόμα μία φορά Έλληνες και Γάλλους γύρω από πολλές δραστηριότητες που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Η φετινή 5η διοργάνωση του Φεστιβάλ γαστρονομίας “Delicious France”, που διοργανώνει η εταιρεία SOPEXA, έχει τη στήριξη του εμπορικού τμήματος της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα Business France.

Η εκδήλωση στην πρεσβεία έδωσε επίσης την ευκαιρία εορτασμού των στενών δεσμών μεταξύ ελλήνων και γάλλων επαγγελματιών του τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων, χάρη στους οποίους τα προϊόντα και η γαλλική τεχνογνωσία κατέχουν σημαντική θέση στην ελληνική αγορά. Η υποστήριξη και εμπιστοσύνη στους έλληνες εισαγωγείς γαλλικών προϊόντων βοηθά στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών συνεργειών στον τομέα της γαστρονομίας (τους ανθρώπους, τα προϊόντα και τον πολιτισμό) σε μια προοπτική ανάπτυξης των ανταλλαγών μας στον τομέα αυτόν, προσελκύοντας νέες γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων, εταίρος του Φεστιβάλ για δεύτερη συνεχόμενη φορά, και τους εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών εμπορικών σημάτων, όπως οι Pernod Ricard, Délifrance, Bonduelle, Fisher, Roquefort Papillon, Le Foué, Labeyrie, Bovillage και Bonne maman που δραστηριοποιούνται στην διανομή γαλλικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Κατά τη δεξίωση, ο πρέσβης απένειμε στους νικητές των δύο διαγωνισμών που διοργανώθηκαν κατά το φεστιβάλ τα βραβεία που ανταμείβουν το ταλέντο τους στην μαγειρική :

Διαγωνισμός των Σεφ ” Πάπια και Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο ” (24 Νοεμβρίου – Hôtel Sofitel) :

  • Άρης Μπούζης, μάγειρας στο εστιατόριο του Sofitel, Βραβείο για το καλύτερο πιάτο πάπιας,
  • Χρήστος Παπαδόγιαννης, ζαχαροπλάστης στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, Βραβείο για το καλύτερο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο.

Διαγωνισμός Sandwich Délifrance (30 Νοεμβρίου – εστιατόριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης) :

  • Καρολίνα Πλιάτσικα, νικήτρια του διαγωνισμού η οποία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή διαγωνισμό της Delifrance στο Παρίσι, τον Μάρτιο 2016. Η Καρολίνα Πλιάτσικα είναι σπουδάστρια μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων.

dsc_4146

dsc_4175

dsc_4195

dsc_4198

dsc_4213

dsc_4224

dsc_4244

dsc_4281

dsc_4284

dsc_4293

dsc_4316

dsc_4350

dsc_4364

dsc_4368

dsc_4393

dsc_4443

dsc_4451

dsc_4461

dsc_4468