Έναρξη των εκδηλώσεων του ελληνορωσικού Έτους στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ξεκινάει αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 11:45 π.μ., το Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, με τα εγκαίνια τριών ρωσικών εκθεμάτων – δύο αγγείων και ενός κοσμήματος – στο Μουσείο της Ακρόπολης. Λίγο νωρίτερα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Πριχόντκο θα υπογράψουν, στο αμφιθέατρο του Μουσείου, σχετικό Πρακτικό που θα πιστοποιεί την επίσημη ανταλλαγή των προγραμμάτων εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους.

Τα ρωσικά εκθέματα, που ανήκουν στο Μουσείο Ερμιτάζ, αποτελούν μέρος ενός μοναδικού σκυθικού ταφικού συνόλου, που βρέθηκε το 1830 στον βασιλικό τύμβο Kul Oba, στην Κριμαία και θα παραχωρηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης ως αντιδάνειο για την παρουσίαση στο Μουσείο Ερμιτάζ στις αρχές Απριλίου της αρχαϊκής Κόρης 670 από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης. Η ανταλλαγή αυτή σηματοδοτεί την έναρξη των εκδηλώσεων του ελληνορωσικού Έτους, το οποίο, εκτός από το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, θα περιλαμβάνει επίσης τουριστικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές και επιστημονικές συνεργασίες, εκθέσεις, διαγωνισμούς και πολλές άλλες δράσεις.

Στη τελετή θα παρευρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Φωτάκης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, ο Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο Διευθυντής του Μουσείου Ερμιτάζ, Αγ. Πετρούπολης, κ. Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, και στελέχη της Ρωσικής Πρεσβείας.

Μετά τα εγκαίνια, οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν στους χώρους του Μουσείου και, κατόπιν σύντομης ξενάγησης, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΦΩΤΟ: Μουσείο Ακρόπολης