Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την πρόθεση της Σ. Αραβίας να μετέχει στις επιχειρήσεις στη Συρία

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την πρόθεση της Σ. Αραβίας να μετέχει στις επιχειρήσεις στη Συρία

Έτοιμη να συμμετάσχει σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία είναι η Σαουδική Αραβία, εάν ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ λάβει τέτοια απόφαση, δήλωσε την Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Σαουδάραβας ταξίαρχος, Άχμεντ αλ Ασίρι.

Την προσφορά της Σαουδικής Αραβίας να συμμετέχει σε χερσαίες επιχειρήσεις της διεθνούς συμμαχίας στη Συρία,υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, καλωσόρισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ.

Ο Κάρτερ σημείωσε ότι η περαιτέρω δραστηριοποίηση άλλων χωρών διευκολύνει τις ΗΠΑ να πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά τους τζιχανστιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Καλοδεχόμαστε τέτοιες ειδήσεις», δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στην αεροπορική βάση Νέλις, που βρίσκεται στην έρημο της Νεβάδα.

Η Σαουδική Αραβία συμμετέχει από το 2014 στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον που δρα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), η οποία έχει καταλάβει τεράστια τμήματα της επικράτειας της Συρίας και του Ιράκ.

Ο συνασπισμός αυτός, στον οποίο συμμετέχουν περίπου 60 κράτη, εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών και στις δύο χώρες.