Υπουργός Εξωτερικών Στάινμαϊερ: Η documenta 14 χτίζει γέφυρες μεταξύ Κάσελ και Αθήνας

Την άνοιξη του 2017 η documenta 14 δεν θα διεξαχθεί μόνο στο Κάσελ. Για πρώτη φορά η σημαντικότερη έκθεση μοντέρνας τέχνης θα πραγματοποιηθεί σχεδόν ταυτόχρονα και στην Αθήνα, ως παράλληλος εννοιολογικός τόπος διεξαγωγής. Υπό το σύνθημα «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» το κοινό καλείται να παρατηρήσει τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και την Ευρώπη από μία καλλιτεχνική σκοπιά. Οι καλλιτέχνες θα κληθούν να εργαστούν και στις δύο πόλεις ώστε να καταστεί δυνατή η καλλιτεχνική συνδημιουργία.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών, κ. Στάινμαϊερ, χαιρέτησε αυτή την ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή της documenta, κ. Adam Szymczyk (Άνταμ Σίμτσικ):

«Χαίρομαι, που ο AdamSzymczyk επιτρέπει στην documenta να λειτουργήσει ως καλλιτεχνική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Η ανταλλαγή καλλιτεχνικής γνώσης αποτελεί τη βάση και για την πολιτική συνεννόηση. Για το λόγο αυτό το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών θα υποστηρίξει την documenta και οικονομικά. Σήμερα δεσμεύτηκα για αυτό ενώπιον του Δημάρχου της Αθήνας».

Η documenta 14 θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2017 στην Αθήνα και στις 10 Ιουνίου στο Fridericianum του Κάσσελ παραμένοντας ανοιχτή στο κοινό αντιστοίχως για εκατό ημέρες. Στις 15 Ιουλίου 1955 εγκαινιάστηκε η πρώτη documenta στο Κάσελ κι έκτοτε πραγματοποιήθηκαν άλλες 13 εκθέσεις. Η documenta θεωρείται
παγκοσμίως ως η σημαντικότερη έκθεση σύγχρονης τέχνης.

www.documenta14.de