γαλλία

Υπογραφή συμφωνίας εταιρικής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας

Η Ακαδημία των Παρισίων εκπροσωπούμενη από τον Πρύτανη και Καγκελάριο των Πανεπιστημίων του Παρισιού κ. François Weil και η Περιφερειακή Διεύθυνση A’ βάθμιας & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής εκπροσωπούμενη από τον Καθηγητή και Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόση Πελεγρίνη υπέγραψαν στις 12 Μαΐου 2016 παρουσία του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy συμφωνία εταιρικής σχέσης με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών δράσεων στον γλωσσικό, καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τομέα, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο.

Η συμφωνία αφορά την ανάπτυξη ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων στον τομέα της κινητικότητας μαθητών και καθηγητών, καθώς και στην αμοιβαία ενημέρωση, την μεταφορά εμπειριών και την ανάπτυξη σχεδίων Erasmus. Επίσης, η συμφωνία προωθεί την ανταλλαγή εμπειρογνωσίας ειδικότερα όσον αφορά την παιδεία, την διακυβέρνηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, την καταπολέμηση της ανισότητας και την πρόληψη της σχολικής αποτυχίας και την ενσωμάτωση των μεταναστευτικών πληθυσμών.

Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας όχι μόνον προωθεί τη διδασκαλία της γλώσσας του κάθε εταίρου αλλά ενθαρρύνει και την ανάπτυξη συνεργιών και ανταλλαγών εξ αποστάσεως μεταξύ μαθητών και καθηγητών χάρη στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Βοηθά επίσης την μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη κινητικότητα των μαθητών και των στελεχών της γενικής αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, γεγονός που θα διευκολύνει και την επαφή με τις επιχειρήσεις βοηθώντας έτσι στην ενσωμάτωση των νέων στον χώρο της εργασίας.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής δήλωσης στρατηγικής σχέσης που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2015 από τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande. Οι δύο χώρες μας αναγνώρισαν έτσι την βούλησή τους για διεύρυνση της συνεργασίας τους στον εκπαιδευτικό τομέα. Η υπογραφή της νέας συμφωνίας ακολουθεί την κοινή αυτή γραμμή και φιλοδοξεί σε νέες επιτυχίες.

img_5091

img_5318-2

img_5397

φωτογραφίες: Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα