Το ΙSIS απειλεί ξανά το Παρίσι με επίθεση -Με χτύπημα στον Πύργο του Αϊφελ

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί να εισβάλει στο Παρίσι «στο εγγύς μέλλον» σε ένα νέο βίντεο που δείχνει επίθεση στον πύργο του Άιφελ.

Η γαλλική πρωτεύουσα περιγράφεται ως «πρωτεύουσα του εκφυλισμού» από τους τζιχαντισες που απειλούν για πολιορκία από μαχητές.

Οι τρομοκράτες φαίνονται να δημιουργούν μια ομάδα στην ύπαιθρο έξω από το Παρίσι, όπου «η μονάδα πεζικού του χαλιφάτου βρίσκεται σε αναμονή για τους εχθρούς τους».

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους «Al-Abd al-Faqir Media», στη συνέχεια δείχνει κάτι που περιγράφεται ως «γαλλικό στρατιωτικό όχημα» που αντιπροσωπεύει το «στρατό του Σατανά» και οι εξτρεμιστές πραγματοποιούν μια ενέδρα.

Στη συνέχεια, όσοι βρίσκονται στο όχημα καταδιώκονται από δύο άνδρες με κουκούλες και οδηγούνται στο απόσπασμα, όπου πυροβολούνται στο κεφάλι. Δεν είναι σαφές πού έλαβε χώρα το σκηνικό ούτε κατά πόσο πραγματοποιήθηκαν οι εκτελέσεις.

Σύμφωνα με το PJ Media, ο τζιχαντιστής αφηγητής λέει: «Αφού οι στρατιώτες του χαλιφάτου ολοκλήρωσαν την πολιορκία στην πόλη του Παρισιού, ο Αλλάχ οδήγησε τους στρατιώτες του να καταρρίψουν την πόλη από σήραγγες εδάφους και να εκπλήξουν τον εχθρό με άμεση διπλή επίθεση».

Το βίντεο δείχνει τότε μια επίθεση – σε στυλ βιντεοπαιχνιδιού – που πραγματοποιείται στο κάτω μέρος του Πύργου του Άιφελ και στη συνέχεια χρησιμοποιείται το απόσπασμα από την ταινία του 2009 « G.I. Joe: The Rise of Cobra» για να απεικονίσει την πτώση του Πύργου στο έδαφος.

Λίγο νωρίτερα στο βίντεο, επαναλαμβάνται τα λόγια του θανόντος εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μουχάμαντ αλ-Αντνάνι, προειδοποιώντας για επιδρομές στο Λευκό Οίκο και το Big Ben στο Λονδίνο.