Το Ισλαμικό Χαλιφάτο καταδικάζει εις θάνατον και τους ομοφυλόφιλους

Σε κεντρική οδό της πόλης Παλμύρα στην Συρία, ομάδα του ISIS καταδίκασε σε θάνατο δυο ομοφυλόφιλους, μετά από σύντομή «δίκη». Ο δικαστής διάβασε την ποινή, που προέβλεπε θάνατο δια της ρίψης από μεγάλο ύψος και μάλιστα από το ξενοδοχείο Wael .

Μάλιστα οι «κατηγορούμενοι» ερωτήθηκαν από τον «δικαστή» αν είναι ικανοποιημένοι με την ποινή που τους επιβλήθηκε, τονίζοντας ότι ο θάνατος θα εξάγνιζε τις ψυχές των «αμαρτωλών».

is-stoning-gay

Θάνατος δια λιθοβολισμού για τους ομοφυλόφιλους από μέλη της DAESH-IS

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και σίγουρα ούτε το τελευταίο, αφού στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογες περιπτώσεις θανάτωσης ομοφυλόφιλων δια λιθοβολισμού. Σύμφωνα με τις επιταγές του ISIS, η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται και τιμωρείται.

“Μάλιστα οι «κατηγορούμενοι» ερωτήθηκαν από τον «δικαστή» αν είναι ικανοποιημένοι με την ποινή που τους επιβλήθηκε, τονίζοντας ότι ο θάνατος θα εξάγνιζε τις ψυχές των «αμαρτωλών».”

Στις 14 Ιουνίου 2015 μέλη του ISIS λιθοβόλησαν άνδρα κατηγορούμενο για ομοφυλοφιλία, αφού πρώτα τον είχαν σπρώξει από την οροφή κτιρίου στην πόλη Χομς της Συρίας. Αυτόπτης μάρτυρας είχε μεταφέρει τα τελευταία λόγια του θύματος ο οποίος εκλιπαρούσε για ένα γρήγορο θάνατο δια πυροβολισμού στο κεφάλι, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος υποσχόταν μετάνοια και επιστροφή στην «κανονικότητα», εις μάτην όμως.

Τουλάχιστον 36 άνδρες στη Συρία και το Ιράκ έχουν εκτελεστεί από μαχητές του IS με την κατηγορία του σοδομισμού , σύμφωνα με την οργάνωση Outright Action International με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο ο συντονιστής της οργάνωσης Hossein Alizadeh για την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική είπε ότι δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ο σεξουαλικός προσανατολισμός των θυμάτων .

is-off-roof-gay

Ακόμη μια πράξη αγριότητας ως “τιμωρία” για “αμαρτωλό” κατηγορούμενο ομοφυλόφιλο.

Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν την ομοφυλοφιλία αμαρτία. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες ζουν υπό την συνεχή απειλή της αποκάλυψης του σεξουαλικού του προσανατολισμού στους μαχητές του ISIS. Οι ίδιοι πολλές φορές βασανίζουν άτομα υπό την υποψία της ομοφυλοφιλίας προκειμένου αποσπάσουν πληροφορίες για φίλους τους. Μάλιστα προχωρούν ένα βήμα περισσότερο ερευνώντας υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για την αποκάλυψη στοιχείων τους. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομοφυλόφιλοι, δεν χαίρουν εκτίμησης ή συμπάθειας ακόμη και από τους αντιπάλους του ISIS.