Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης: Η μη έκδοση των «8» θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων» είπε ο Μπεκίρ Μπόζνταγ

Επιμένουν οι Τούρκοι για τις συνέπειες που θα έχει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μπόζνταγ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή χαρακτήρισε την απόφαση αυτή ως ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

«Πρόκειται για ένα βήμα που θα βλάψει πολύ τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. Αυτό το βλέπουν οι αρμόδιοι και των δυο χωρών. Εμείς μετά από αυτό επαναπροωθήσαμε το αίτημα μας. Λόγω νέων στοιχείων το επαναλάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στο ένταλμα που στάλθηκε προς την Ιντερπόλ λέγοντας ότι «η Ιντερπόλ μέχρι στιγμής μεροληπτεί και απορρίπτει το αίτημά μας για έκδοση ερυθρού δελτίου».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι τα τουρκικά αιτήματα για έκδοση μελών της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν απορρίφθηκαν από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερμανία ενώ πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία προέβη σε μια έκδοση και η Ρουμανία το προσεγγίζει θετικά.

«Θα συμπεριφερθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά των άλλων. Κανείς να μην περιμένει διαφορετική αντιμετώπιση από αυτήν που μας επιφύλαξαν. Θα εφαρμόσουμε ότι ορίζει η αρχή της αμοιβαιότητας» κατέληξε ο κ. Μποζντάγ.

 

protothema.gr