Τουρκία – Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ καταθέτει 5 δισ. δολ. στην τουρκική Κεντρική Τράπεζα

Άγκυρα και Ριάντ επιχειρούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, που είχαν πληγεί μετά το φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η Σαουδική Αραβία πρόκειται να καταθέσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μέσω του Σαουδαραβικού Ταμείου για την Ανάπτυξη (Saudi Fund for Development – SFD), έπειτα από σχετική συμφωνία στην οποία κατέληξε με την τουρκική πλευρά.

Τα τουρκικά αποθέματα ξένου συναλλάγματος έχασαν περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε στις αρχές Φεβρουαρίου τις νότιες περιοχές της χώρας.

Τα καθαρά αποθέματα της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας είχαν υποχωρήσει στα 20,2 δισεκατομμύρια δολάρια στις 24 Φεβρουαρίου.

Η σαουδαραβική κατάθεση έρχεται έπειτα από τις κοινές προσπάθειες Άγκυρας και Ριάντ να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, που είχαν πληγεί μετά το φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018 στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή:Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu