Την 3η θέση κέρδισε το Πολυτεχνείο Κρήτης σε Διεθνή Διαγωνισμό τεχνολογίας ‘Drones for Good’ στο Ντουμπάι

Την 3η θέση κατέκτησε το Πολυτεχνείο Κρήτης σε Διεθνή Διαγωνισμό τεχνολογίας ‘Drones for Good’ στο Ντουμπάι

Η Ερευνητική Ομάδα Χωρικών Πληροφοριακών Συστημάτων (senselab) του Πολυτεχνείου  Κρήτης συμμετείχε σε Διεθνή Διαγωνισμό τεχνολογίας ‘Drones for Good’ στο Ντουμπάι κατακτώντας θέση, μετά από επιλογή 1017 προτάσεων από 167 χώρες, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Σημειώνεται ότι o διαγωνισμός προκηρύσσεται από την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο, ύψους 1 εκ. $.

Στο διαγωνισμό (4-6/2/2016) συμμετείχαν 10 ομάδες και η ελληνική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Παρτσινέβελο Παναγιώτη, παρουσίασε το πρόγραμμα SaveMe, αποτελούμενο από ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα (drone), το οποίο, κατά την πλοήγηση του, μπορεί να αναπτύσσει τις ιδιότητες που έχει ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο (smartphone). Ειδικότερα, το Drοne αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης όταν δεν υπάρχουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο που ευρίσκεται κάποιος, που χρήζει βοήθειας.

Πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα Πανεπιστημίου Oakland, ΗΠΑ, με ιπτάμενο όχημα τόσο για τον αέρα όσο και για τη θάλασσα και δεύτερη θέση από την καναδική ομάδα 4Frond Robotics, με ιπτάμενο όχημα για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων σε κτήρια, μετά από σεισμό.

Το βραβείο απονεμήθηκε σε ειδική τελετή από τον Ηγεμόνα του Ντουμπάι, Αντιπρόεδρο και Πρωθ/ργό των ΗΑΕ Σεΐχη Mohammed bin Rashid al Maktoum όπως αναφέρει ο κ. Μιχαήλ Βρεττάκης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.