Συμφωνία Συνεργασίας TV5 MONDE – EΡT

Μια συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και του γαλλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου TV5 Monde υπεγράφη την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

Τριετούς διάρκειας, η συμφωνία έχει σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικών προγραμμάτων και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και των γαλλόφωνων χωρών.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον γενικό διευθυντή της TV5 Monde κ. Yves Bigot και τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή, παρουσία των πρέσβεων της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy, του Καναδά κ. Keith Morrill και της Ελβετίας κ. Hans-Rudolf Hodel. Παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος.

Με την συμφωνία αυτή, η TV5 Monde και ο δημόσιος φορέας EΡT επισημοποιούν μια συνεργασία που υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια (Δεκέμβριος 2011) και η οποία διεκόπηκε τον Ιούνιο 2013 όταν έκλεισε η ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Χάρη στην νέα συμφωνία, το γαλλόφωνο πολιτιστικό δίκτυο TV5 Monde συνεχίζει την δωρεάν εκπομπή του στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια μέσω των αναμεταδοτών της ΕΡΤ.

photos by the Embassy of France in Greece