Παρουσίαση της Σλοβενίας για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

Την Τετάρτη, 15/06/2016,  η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σλοβενίας διοργάνωσαν παρουσίαση της Σλοβενίας και της Σλοβενικού τουρισμού για τα ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Πρέσβης της Σλοβενίας στην Ελλάδα κα Anita Pipan επεσήμανε ότι ο στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της Σλοβενίας και των τεράστιων τουριστικών δυνατοτήτων της καθώς και η διερεύνηση των περαιτέρω  δυνατοτήτων τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ Σλοβενίας και  Ελλάδας. Αυτό συνάδει επίσης με τους στόχους του υφιστάμενου Μνημονίου Συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού μεταξύ της Σλοβενίας και του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού. Τόνισε ότι η δημιουργία της νέας άμεσης σύνδεσης μεταξύ της Λιουμπλιάνα και της Αθήνας μας δίνει μια επιπλέον ώθηση για τη δημιουργία αμοιβαία επωφελών συνεργασιών και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Πρέσβης παρουσίασε τα κύρια χαρακτηριστικά της Σλοβενίας ως πράσινου, ενεργού και υγιούς τουριστικού προορισμού και συνέδεσε  την εναρκτήρια πτήση προς Λιουμπλιάνα με μια άλλη ειδική εκδήλωση φέτος – την 25η επέτειο της ανεξαρτησίας της Δημοκρατίας της Σλοβενίας.

Μια πιο αναλυτική παρουσίαση της Σλοβενίας και όλων των όμορφων τοπίων της δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Γραφείου Τουρισμού της Σλοβενίας, κ. Josip Brezavšček.

Οι συμμετέχοντες εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση της Σλοβενίας ​​ως ενός επίγειου παράδεισου με χιονισμένες βουνοκορφές, τυρκουάζ-πράσινα ποτάμια και ακτές βενετσιάνικου στυλ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα σλοβενικά ευεργετικά νερά και τις φυσικές ιαματικές πηγές, στις πολλές δυνατότητες για πεζοπορία και ποδηλασία και στα σλοβενικά σπήλαια και τις όμορφες μεσαιωνικές πόλεις.

csm_Turisticne_agencije1_ab7e35617b

csm_Turisticne_agencije3_833c904856

csm_Turisticne_agencije2_6a2b6e6bc9