Ο Πρέσβης της Γερμανίας, Peter Schoof, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη

Τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε ο Πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Peter Schoof.

Τον Γερμανό Πρέσβη υποδέχθηκε στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τον ενημέρωσε για τον πρωτοποριακό τρόπο της κοινωνικής δομής του δήμου Αθηναίων, που στηρίζει περισσότερους από 23.000 ανθρώπους στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ευχαριστώντας τον κ. Schoof για το ενδιαφέρον του δήλωσε ότι «ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του δήμου Αθηναίων λειτουργεί κατά τρόπο υποδειγματικό, διότι», όπως είπε, «έχουμε καταφέρει δύο πολύ σημαντικά πράγματα: να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο που διατίθενται οι δωρεές και παράλληλα σεβασμός στους ανθρώπους που απευθυνόμαστε, καθώς η διανομή των αγαθών γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού, που εξασφαλίζει συνθήκες αξιοπρέπειας».

«Είναι σημαντικό, τόσο για εμένα, όσο και για την γερμανική Πρεσβεία, με τη συνεισφορά μας αυτήν να καταστήσουμε σαφές στον δήμο Αθηναίων, και μάλιστα σε μια εποχή, όπου πολύς κόσμος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, ότι θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι», δήλωσε ο γερμανός Πρέσβης κ. Peter Schoof (Πέτερ Σόοφ), ο οποίος παρέδωσε δώρα για παιδιά και εφήβους. Πιο συγκεκριμένα, βάσει των αναγκών του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, παρέδωσε 127 ζευγάρια παπούτσια, 50 σχολικά σακίδια και 30 σχολικές κασετίνες. «Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να ενισχύσουμε συμβολικά το έργο του δημοτικού ιδρύματος ΚΥΑΔΑ, το οποίο εκτιμούμε βαθιά», δήλωσε ο κ. Schoof.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), κυρία Ελένη Κατσούλη, ευχαρίστησε τον πρέσβη για την προσφορά και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που επιτελείται στον Κόμβο Αλληλoβοήθειας για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.