Ο Καθηγητής Κώστας Μαυριάς προάγεται σε Αξιωματούχο της Λεγεώνας της τιμής [φωτογραφίες]

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy προήγαγε στο βαθμό του Αξιωματούχου του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ανώτατη γαλλική τιμητική διάκριση, τον Καθηγητή Κώστα Μαυριά, οκτώ χρόνια μετά την είσοδό του στο εν λόγω τάγμα. Η απονομή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Ο τιμώμενος Καθηγητής Κώστας Μαυριάς είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Bουλής των Ελλήνων από το 2000, εξέχων νομικός της γενιάς του, αναγνωρισμένος καθηγητής πανεπιστημίου, γαλλόφωνος στην καρδιά και το πνεύμα.

Η νέα αυτή τιμητική διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει την εξαιρετική διαδρομή του πανεπιστημιακού που προήγαγε διεθνώς την ελληνική και γαλλική νομική σχολή, αντικατοπτρίζοντας κυρίως την αναγνώριση της Γαλλίας για την προσήλωση που της δείχνει.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Πρεσβευτική Κατοικία της Γαλλίας στην Αθήνα, παρουσία πολλών φίλων του τιμώμενου και πολλών προσωπικοτήτων του πανεπιστημιακού και πολιτικού χώρου.

mpek5400-2

mpek5448-2

mpek5462-2

mpek5480-2

mpek5494-2