Ξεκινά η 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων ξεκινά σήμερα η 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι.

Περισσότεροι από 150 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα λάβουν μέρος σήμερα στην έναρξη της 21ης διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, κοντά στο Παρίσι, που έχει μετατραπεί σε φρούριο.

Στόχος της Διάσκεψης είναι να υπάρξει μια ιστορική συμφωνία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι συνέπειες της οποίας είναι όλο και περισσότερο ανησυχητικές.

Υπό την προστασία 2.800 αστυνομικών και στρατιωτικών, στο πάρκο εκθέσεων του Μπουρζέ (βόρεια του Παρισιού), ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν θα υποδεχθούν τους προέδρους των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τον πρωθυπουργοό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι και άλλους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί κατά την έναρξη μιας τελετής, γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα – 12:00 ώρα Ελλάδας), στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων του Παρισιού, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.