alleged-russian-pilot-dead

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΑΣ: Νεκρός ο Ρώσος πιλότος του αεροσκάφους που κατέρριψε η Τουρκία; [video]

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατέρριψε η τουρκική αεροπορία, οξύνοντας περαιτέρω τις σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, σε μία βραχώδη περιοχή όπου ρωσικά αεροσκάφη και δυνάμεις του συριακού στρατού βομβαρδίζουν πολύ συχνά, προκαλώντας την αντίδραση των τουρκικών αρχών.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμύνης αντέτεινε ότι το πολεμικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο και ουδέποτε, παραβίασε τον τουρκικό. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οι όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η συντριβή οφείλεται σε πύραυλο εδάφους – αέρος.

Σε ξεχωριστή ενημερώση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό» συμβάν, ενώ εξήγησε ότι είναι ότι «πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα».

Οι δύο πιλότοι φέρεται να εγκατέλειψαν το αεροπλάνο, προτού αυτό προσκρούσει στο έδαφος. Ωστόσο, ένας από τους δύο κρατείται από τους Τουρκομάνους, καθώς κατέπεσε στην περιοχή τους. Σύμφωνα με το CNN Turk, οι τουρκικής καταγωγής Σύριοι αναζητούν και τον δεύτερο πιλότο, η τύχη του οποίου ακόμη αγνοείται.

Έρευνα για τον εντοπισμό των δύο πιλότων έχει ξεκινήσει και ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο.

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι είχαν προειδοποιήσει επανειλημμένα και εγκαίρως τους χειριστές του αεροσκάφους.

 Προειδοποίηση: το ακόλουθο βίντεο περιέχει εικόνες βίας και συνιστάται η γονική συναίνεση!