Η Ρωσία διευκολύνει τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίων για τους πολίτες έξι χωρών

Η Ινδία, που έχει αποφύγει να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία, είναι μία από αυτές τις χώρες

Η κυβέρνηση της Ρωσίας εργάζεται για την απλούστευση των διαδικασιών προκειμένου να χορηγούνται θεωρήσεις διαβατηρίων στους πολίτες έξι χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Συρίας και της Ινδονησίας, δήλωσε χθες Κυριακή ο υφυπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Ιβανόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Πέραν της Ινδίας (η απλούστευση των διαδικασιών αφορά) την Αγκόλα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία, τη Συρία και τις Φιλιππίνες», διευκρίνισε ο κ. Ιβανόφ.

Ο ίδιος είχε αναγγείλει πως η Μόσχα θα υπογράψει διακρατικές συμφωνίες για ταξίδια χωρίς να χρειάζονται βίζες για τους πολίτες 11 κρατών, συμπεριλαμβανομένων της Σαουδικής Αραβίας, των Μπαρμπάντος, της Αϊτής, της Ζάμπιας, του Κουβέιτ, της Μαλαισίας, του Μεξικού και του Τρινιδάδ, κατά το TASS.

Αφότου άρχισε η εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου 2022, η Μόσχα προσπαθεί να καλλιεργήσει πιο στενές σχέσεις με την Κίνα, την Ινδία, χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ενώ οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ιαπωνία καταδίκασαν την εισβολή και επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία δεν έκαναν τίποτα από τα δύο. Η Ινδία τηρεί ουδέτερη στάση, αποφεύγει να καταδικάσει τη Μόσχα για την εισβολή κι έχει αυξήσει σημαντικά τις αγορές ρωσικού πετρελαίου.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΑΠΕ-ΜΠΕ