Η Πρέσβης της Πολωνίας, Anna Barbarzak ,συναντήθηκ με τους Επίτιμους Προξένους

Η Πρέσβης της Πολωνίας, Anna Barbarzak, συναντήθηκε με τους Επίτιμους Προξένους

Για την κατάσταση των Πολωνών υπηκόων στην Ελλάδα, την προξενική αρωγή, την προώθηση της Πολωνίας στην Ελλάδα και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης διμερών σχέσεων συζήτησαν η Πρέσβης Anna Barbarzak, και οι Επίτιμοι Πρόξενοι της Πολωνίας.
Στην ετήσια συνάντηση συμμετείχαν ο κύριος Μίνως Κυριακού – Επίτιμος Πρόξενος της Πολωνίας στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Ρεγγίνα Γκολέμη – Επίτιμη Πρόξενος στο Ηράκλειο Κρήτης και ο κ. Μιχάλης Κοκκίνης – Επίτιμος Πρόξενος στον Πειραιά.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου, έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν τα σχέδια της Πρεσβείας για το 2016 στον τομέα της προώθησης των πολωνικών συμφερόντων καθώς και οι πρωτοβουλίες των Επιτίμων Προξένων.

”Η Πολωνία είναι περήφανη για τους εξαιρετικούς Φίλους της στο εξωτερικό. Το καθημερινό τους έργο συμβάλει στη διαμόρφωση της θετικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και στηρίζει τις δράσεις των διπλωματικών αποστολών σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, πολιτιστική και επιστημονική συνεργασία και πολλά άλλα. Το 2015 είχαμε πάνω από 200 επιτίμους προξένους σε όλα τα μέρη του κόσμου.  Χαιρόμαστε που οι δραστηριότητες των κυρίων Κυριακού, Κοκκίνη και της κυρίας Γκολέμη επηρεάζουν θετικά τις ελληνοπολωνικές σχέσεις και συμβάλουν στην καλλίτερη γνωριμία των λαών μας.”, ανακοίνωσε η Πρεσβεία της Πολωνίας.

ΦΩΤ. ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ/ S. HARMOZA

spotkanie z konsulami honorowymi 02