Εκδήλωση ”Παλαιστίνη Ελλάδα – Δρόμοι παράλληλοι”

Ελληνο-Παλαιστινιακή πολιτιστική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης και του Παλαιστινίου αιχμαλώτου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Δαϊς.

Η εκδήλωση ”Παλαιστίνη Ελλάδα – Δρόμοι παράλληλοι” είχε ως σκοπό την ανάδειξη των κοινών στοιχείων των πολιτισμών της Ελλάδας και της Παλαιστίνης καθώς και των αμοιβαίων δεσμών φιλίας των δύο λαών.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Marwan Emile Toubassi, σημείωσε:” Σήμερα γιορτάζουμε την 40η επέτειο της ”Ημέρας της Παλαιστινιακής Γης” και την ”Ημέρα των Παλαιστινίων κρατουμένων”. Τιμούμε όλους εκείνους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπεράσπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση της κατοχής και της αδικίας, απονέμουμε επίσης φόρο τιμής σε όλους τους ανθρώπους που θυσίασαν τη ζωή τους για μια Ελλάδα με ευημερία και μια Ελεύθερη Παλαιστίνη, έτσι ώστε τα παιδιά μας και η γενιά που θα έρθει, να μπορούν να ζήσουν με κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία.”

Η εκδήλωση περιελάμβανε μουσικά θέματα από την Παλαιστίνη και την Ελλάδα, χορούς των Ελλήνων της Καππαδοκίας, των Ελλήνων προσφύγων του Πόντου, της Κρήτης καθώς και παραδοσιακούς χορούς της Παλαιστίνης.

Ομιλία του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Marwan Emile Toubassi

Ομιλία του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Marwan Emile Toubassi

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου, κ. Τάσος Κουράκης

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου, κ. Τάσος Κουράκης

 

 

20160413_204619

20160413_205230

20160413_205650