isis_fighters Waiting...

Δυση-Ανατολή: μια σύγκρουση συμφερόντων πίσω απο την “βιτρίνα” του θρησκευτικού πολέμου;

Μετά την ανάληψη ευθύνης για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι από τον ISIS και τον ISIL, βαρύτητα δόθηκε στα αίτια που οδήγησαν σε αυτές, αναδεικνύοντας την φαινομενική σύγκρουση δυο κοσμοθεωριών – αυτής του Ισλάμ και αυτή των “υπερασπιστών του Σταυρού”.
Η φρασεολογία που χρησιμοποιήθηκε στο ανακοινωθέν του Ισλαμικού Χαλιφάτου(;) κάνει λόγω για «Σταυροφόρους» κατά του ISIS.

Δεδομένης αυτής της δήλωσης, πολιτικές παρατάξεις και μάλιστα από την Γαλλία, δια στόματος της ακροδεξιάς ηγέτιδας Μαρί λε Πεν, σχολίασαν πως ο ισλαμικός φανατισμός θα πρέπει να εξολοθρευθεί!

“Μετά την εκτέλεσή του, η ανακοίνωση της Νούσρα χαρακτήρισε τον Baridi ως έναν «αφορισμένο από την κοινωνία των πιστών.»

Ωστόσο, τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και εδράζονται σε υλικά συμφέροντα. Στην ανακοίνωση του Χαλιφάτου γίνεται λόγος ταυτόχρονα για πόλεμο κατά των «απίστων», αλλά και για «την μυρωδιά του θανάτου που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ από την μύτη τους (των Γάλλων) όσο αυτοί ηγούνται της αυτοκινητοπομπής στην εκστρατεία της σταυροφορίας… και είναι περήφανοι που πολεμούν το Ισλάμ μέσα στην Γαλλία, χτυπώντας τους Μουσουλμάνους στην γη του Χαλιφάτου με τα αεροπλάνα τους.»

Η παραπάνω δήλωση καθιστά σαφές ότι κάθε άλλο, παρά ιδεολογική είναι η σύγκρουση των δυο πολιτισμών.

Ακόμη μια απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι οι διαφορετικές σέκτες που ανήκουν και πιστεύουν στο Ισλάμ, αμφισβητούν η μια την άλλη για την πίστη της προς τον Αλλάχ. Επιβεβαίωση αυτού αποτελεί η εκτέλεση του Abu Ali al-Baridi, διοικητή του al-Yarmouk Martyrs Brigades, παρακλάδι του ISIL, από την φιλικά προσκείμενη οργάνωση προς την αλ Καιντα, Αλ νούσρα. Μετά την εκτέλεσή του, η ανακοίνωση της Νούσρα χαρακτήρισε τον Baridi ως έναν «αφορισμένο από την κοινωνία των πιστών.»

Σύμφωνα με τις ιερές διδασκαλίες του Κορανίου, όπως αναφέρει στην ανάλυσή του ο καθηγητής Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, ο θρησκευτικός πόλεμος (γκεχααντ) μπορεί να κηρυχτεί μόνο εφόσον ο «εχθρός» έχει προσκληθεί να ασπασθεί το Ισλάμ ή να δεχτεί συνθηκολόγηση με υποταγή στους Μουσουλμάνους. Αν υπάρξει άρνηση, τότε μόνο θεωρείται «νόμιμος» ο πόλεμος.

Στην περίπτωση του Παρισιού, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι όλοι οι θαμώνες στα νυχτερινά μαγαζιά κλήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, αρνήθηκαν και έπειτα θανατώθηκαν…
Η πραγματικότητα σαφώς και είναι πολύ πιο πολύπλοκη από μια απλή σύγκρουση δύο πολιτισμών και ιδεολογιών. ΟΙ παίκτες είναι πολλοί, οι αιτίες και οι σκοποί διαφέρουν , ενώ οι παράπλευρες στοχεύσεις οδηγούν ταυτόχρονα σε παράπλευρες απώλειες.

“ο θρησκευτικός πόλεμος (γκεχααντ) μπορεί να κηρυχτεί μόνο εφόσον ο «εχθρός» έχει προσκληθεί να ασπασθεί το Ισλάμ ή να δεχτεί συνθηκολόγηση με υποταγή στους Μουσουλμάνους. Αν υπάρξει άρνηση, τότε μόνο θεωρείται «νόμιμος» ο πόλεμος.”

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά που κάνει ο Ισραηλινός στρατηγός Yaakov Amidror, ένας από τους πιο διακεκριμένους στρατιωτικούς «εγκεφάλους» των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, όπως περιγράφει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Αποσκίτης.
«Πρόκειται για την σύγκρουση της Χιλιετίας μεταξύ Σουννιτών και Σιιτών για τον έλεγχο του 3ου κύματος εξάπλωσης του Ισλάμ παγκοσμίως (το 1ο κύμα ήταν Αραβικό, το 2ο κύμα ήταν Οθωμανικό, και τα δύο σουννιτικά). Οι σουνίτες είναι οι πολυπληθέστεροι (σχεδόν 1,5 δισεκατομ. Σουννίτες απέναντι σε περίπου 250 εκατομμύρια Σιΐτες). Αν οι Σαουδάραβες πάρουν τον έλεγχο του ιρακινού πετρελαίου τελικά, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα.

“Αν οι Σαουδάραβες πάρουν τον έλεγχο του ιρακινού πετρελαίου τελικά, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η ισχυρότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα.”

Αυτός είναι ο λόγος που η Σαουδική Αραβία θέλει την αλλαγή του καθεστώτος της Τεχεράνης, με την βοήθεια της Ουάσιγκτον. Αν οι Σιΐτες της Τεχεράνης αντίστοιχα υποταχθούν στους Σαουδάραβες και αν οι σουνίτες κερδίσουν την μάχη για το Ισλάμ, τότε η Σαουδική Αραβία θα ελέγχει τόσο το ιρακινό, όσο και το ιρανικό πετρέλαιο, και θα μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους της στην Δύση και ειδικότερα στην Ευρώπη ώστε να επιβάλει την κυριαρχία του Ισλάμ σε αντάλλαγμα για το πετρέλαιο. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ επιτίθενται στην Ρωσία. Η Σαουδική Αραβία θέλει να βγάλει νοκ-άουτ την Ρωσία ως ανταγωνιστή προμηθευτή πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ, και θέλει να το κάνουν αυτό οι ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να χρειαστεί μία με δύο γενιές για να συμβεί. Οι Σαουδάραβες δεν βιάζονται. Το πετρέλαιό τους προβλέπεται να διαρκέσει άλλα 150 χρόνια περίπου, δηλαδή 3 γενιές. Το πετρέλαιο των ΗΠΑ θα διαρκέσει 20 χρόνια μόνο. Το μέλλον φαίνεται να ανήκει στο σαουδαραβικό σουννιτικό Ισλάμ. Στην Mέση Ανατολή και την Ευρώπη. Η Ευρώπη μπορεί να κατοικείται κατά 30% από μουσουλμάνους μέχρι το 2060, και πολύ λίγους ενεργούς Χριστιανοί. Οι μουσουλμάνοι του 30% θα ορίζουν το “κοτέτσι”. Αυτή είναι η φύση τους. Η Ευρώπη θα γίνει γη των «απίστων» (Dhimmitude), Ευραραβία, σε βάθος χρόνου» αναφέρει ο στρατηγός Amidror.

Παράλληλα, Η Ρωσία έχει ανοίξει ένα μέτωπο στην Ουκρανία που μόνο «καλό» τέλος δεν θα έχει. Το αγκάθι για τον έλεγχο της, μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, δεν θα επιτρέψει μια κοινή αντιμετώπιση του ακραίου ισλαμισμού είτε στην Συρία είτε σε άλλες χώρες της Β.Αφρικής.