Γεύμα Αναστασιάδη – Ακιντζί στη νεκρή ζώνη

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί παρακάθισαν σε γεύμα που τους παρέθεσε το Ελληνοτουρκικό Φόρουμ επιχειρηματιών σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη συζήτηση χρήσιμη και σημείωσε ότι η λύση του Κυπριακού θα βελτιώσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε..

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει πρόσκληση για πενταμερή συνάντηση στο Νταβός.

Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί ενημέρωσαν το Φόρουμ για την πορεία των συνομιλιών και αντάλλαξαν προβληματισμούς όσον αφορά τρόπους για να ξεπεραστούν προβλήματα.

Σήμερα το απόγευμα εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, που διοργανώνει η Μόνιμη Επιτροπή του Πανσυνδυκαλιστικού Φόρουμ Κύπρου σε εστιατόριο στο Λήδρα Πάλας. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Τ/κ ηγέτης καθώς και οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων