Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε σπίτια τζιχαντιστών σε πέντε κρατίδια

Οι έφοδοι είχαν στόχο τις κατοικίες υπόπτων αλλά και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στα κρατίδια της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Σαξωνίας και της Σαξωνίας-Άνχαλτ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γερμανικής αστυνομίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί εφόδους σε τέσσερα κρατίδια με στόχο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συλλήψεις, διαψεύδοντας έτσι προηγούμενες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τα γερμανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε πολλούς ύποπτους ένοπλους ισλαμιστές στην Λειψία, την μεγαλύτερη πόλη του ομόσπονδου κρατιδίου της Σαξωνίας στην ανατολική Γερμανία.

Η αστυνομία της Λειψίας επιβεβαίωσε ότι έγιναν έρευνες σε πολλές κατοικίες νωρίς σήμερα το πρωί.

Η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Tag24 έγραψε ότι η επιχείρηση είχε στόχο πρόσωπα που είναι ύποπτα ότι ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες οργανώσεις οι οποίες εμπλέκονται στον εξαετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Οι έφοδοι είχαν στόχο τις κατοικίες υπόπτων αλλά και άλλες κτιριακές εγκαταστάσεις στα κρατίδια της Βαυαρίας, του Βερολίνου, της Σαξωνίας και της Σαξωνίας-Άνχαλτ, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Δύο από εκείνους των οποίων τα σπίτια ερευνήθηκαν ήταν ύποπτοι ως μέλη του ΙΚ, ένας ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική οργάνωση και δύο ήταν ύποπτοι για αδικήματα που σχετίζονται με οπλοκατοχή.

protothema.gr