Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας

Ο πρωθυπουργός «ευχαρίστησε τον κ. Οζουγκεργκίν για τις προσπάθειες που κατέβαλε για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων»

Συνάντηση με τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα Μπουράκ Οζουγκεργκίν, είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός «ευχαρίστησε τον κ. Οζουγκεργκίν για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά την διάρκεια της θητείας του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των χθεσινών απειλών του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προειδοποίησε πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην Αθήνα να ασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να διαμηνύει ότι «η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται» και το υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει πως απέναντι στην «ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας» η Ελλάδα προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο.

ΠΗΓΗ: Η Ναυτεμπορική