Ανάμεσα στην κατηγορία για Αντισημιτισμό και την κριτική των πολιτικών της Ισραηλινής κατοχής

Άρθρο του Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης κ. Marwan Toubassi

Η κατηγορία για αντισημιτισμό έχει γίνει τόσο συνηθισμένη σε οποιονδήποτε κριτικάρει τις πολιτικές της Ισραηλινής κατοχής και σε όποιον αντιτίθεται στις παραβιάσεις του Κράτους του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, και εναντίον του διεθνούς δικαίου και των διαφόρων διεθνών συνθηκών.

Η συνηθισμένη νότα ορισμένων Ισραηλινών πολιτικών, ακραίες εβραϊκές ομάδες και εβραϊκά συμβόλαια να προσκολλούν αυτή την ψευδή κατηγορία του αντισημιτισμού ενάντια σε όσους καλούν για εφαρμογή της Διεθνούς Νομιμότητας και προσφέρουν τις συμβουλές σε ένα κράτος του οποίου οι πολιτικές του ταυτίζονται με την έννοια της εφαρμογής του απαρτχάιντ, αυτή η πρακτική δεν υπηρετεί την ίδια την εβραϊκή θρησκεία, το αντίθετο αποτελεί κίνδυνο για αυτήν.

Οι πιο απάνθρωπες μορφές καταπίεσης εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, η συνέχιση της κατοχής, της στρατιωτικής επιθετικότητας και η εφαρμογή των παράνομων εποικιακών πολιτικών, αποτελούν μία μεγάλη πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα. Κανείς δεν κατηγορεί τις έννοιες και τα διδάγματα του Ιουδαϊσμού, που αποτελεί μία από τις μονοθεϊκές  θρησκείες που ασπάζονται οι άνθρωποι, ακόμα και στην σκιά των ιδεολογικών τους διαφορών σχετικά με την ερμηνεία πολλών κειμένων τους.

Εμείς δεν φορτώνουμε την ευθύνη για τις πολιτικές του Ισραηλινού κράτους σε κάθε Εβραίο σε αυτόν τον κόσμο επειδή κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο θρησκευτικό και πολιτικό, έτσι η εβραϊκή θρησκεία έχει τον σεβασμό της όπως το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός.

Αυτό που κάνουν όμως οι έποικοι, οι εξτρεμιστές και η Ισραηλινή κυβέρνηση είναι ένα διαρκές έγκλημα εις βάρος του λαού μας, και εκφράζει μία τάση ακραίας μορφής βίας και τρομοκρατίας, επίσης οι κτηνώδεις πρακτικές του στρατού κατοχής, και οι εκτός νόμου δολοφονίες, σε σημείο που έκανε πολλούς Ισραηλινούς πολιτικούς να ασκήσουν μεγάλη κριτική στην κυβέρνηση τους, όπως O Hertsug, Ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ισραηλινή Βουλή, του Yaalon- παραιτηθέντος Υπουργού Άμυνας Yehout Baraek – Πρώην πρωθυπουργός και πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και φιλοειρηνιστές, και όλοι συμφωνούν ότι το Ισραήλ  ασκεί και επεκτείνει την φασιστική, ρατσιστική του συμπεριφορά, και εδώ γεννιέται το ερώτημα, είναι δυνατόν αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι υπερασπιστές του δίκαιου να κατηγορούν για αντισημιτισμό; Αυτοί οι ίδιοι είναι αντισημιτικοί.

Η Παλαιστίνη ως πατρίδα και λαός, με την ιστορία της, την παράδοσή της, την ταυτότητά της και την οντότητά της, έχει υποστεί μία ιστορική σφαγή και μία ληστεία που δεν υπάρχει όμοια της στην σύγχρονη ιστορία, και παραμένει σε αυτή την κατάσταση μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Αυτοί που διαφωνούν και ασκούν κριτική στην συμπεριφορά του Ισραήλ, δεν είναι αντισημιτιστές, είναι όμως ανθρωπιστές και υπερασπιστές του δίκαιου και της δικαιοσύνης σε αυτόν τον κόσμο.