Έχει κοριό η μπάλα που χάρισε ο Πούτιν στον Τραμπ;

Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας εξηγούν τις πιθανότητες

Θα μπορούσε να έχει κοριό η μπάλα που δώρισε ο Πούτιν στον Τραμπ; Δεν αποκλείεται,όπως επισημαίνουν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Στο δώρο του Ρώσου προέδρου μπορεί πράγματι να είναι τοποθετημένο ένα μη ανιχνεύσιμο τσιπ, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun» επικαλούμενη δηλώσεις εμπειρογνωμόνων στον αμερικανικό ιστότοπο «TMZ».

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι κατάσκοποι του Κρεμλίνου θα μπορούσαν να έχουν βάλει κοριό στη μπάλα που έδωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας στον Αμερικανό ομόλογό του, στη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα ήταν εύκολο για το Κρεμλίνο να κρύψει έναν κοριό στη μπάλα ποδοσφαίρου.

«Μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να έχει ραφτεί στο ύφασμα και θα ήταν δύσκολο να εντοπιστεί. Επιπλέον, θα μπορούσε να διαρκέσει για ένα μήνα χωρίς φόρτιση», αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες και προσθέτουν: «Υπάρχουν κοριοί που δεν είναι μεταλλικοί γεγονός που τους επιτρέπει να μην εντοπίζονται από ανιχνευτές».

Εννοείται πως η ασφάλεια του Λευκού Οίκου έχει ήδη ελέγξει τη μπάλα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια του γιου του Τραμπ, Μπάρον.