Έρευνα Harvard: Οι Αφροαμερικανοί είναι λιγότερο πιθανό να βρουν δωμάτιο μέσω Airbnb

Υποψήφιοι ενοικιαστές με ονόματα που δημιουργούν υποψίες ότι ανήκουν σε άτομο μαύρου χρώματος, υφίστανται διακρίσεις και δεν επιλέγονται από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που διαφημίζονται στην ιστοσελίδα Airbnb, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ.

Η έρευνα έγινε σε περισσότερους από 6.000 ιδιοκτήτες σε πέντε πόλεις των ΗΠΑ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με ονόματα που έμοιαζαν να ανήκουν σε Αφρο-Αμερικανούς ήταν περίπου 16% λιγότερο πιθανό να πάρουν μια θετική απάντηση στο αίτημα για ένα δωμάτιο, όταν συγκριθούν με άλλα που θεωρητικά ανήκουν σε λευκούς, όπως Brad ή Kristen.

Σε δήλωσή της, η Airbnb παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζει “σημαντικές προκλήσεις” πάνω στο θέμα και κάλεσε σε συνεργασία όποιον μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν πιθανές διακρίσεις στην κοινότητα Airbnb.

Η Airbnb είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει στους ανθρώπους να νοικιάζουν δωμάτια στα σπίτια τους, ή ακόμα και ολόκληρα τα διαμερίσματά τους. Το site έχει έχει περισσότερες από δύο εκατομμύρια καταχωρήσεις σε περισσότερες από 190 χώρες.