yes forum

Η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, κ. Violeta Bulc, στο 1ο Young Executives Shipping Forum (YES Forum)

To 1ο Young Executives Shipping Forum (YES Forum),  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, 12:00-17:00, κατά την διάρκεια των Ποσειδωνίων 2016 στο POSIDONIA Conference Hall, Metropolitan Expo.

Για πρώτη φορά ένα συνέδριο νέων διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τεσσάρων Πανεπιστημίων – Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο & Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens).

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του 1ου YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM έχει ως στόχο να δοθεί βήμα σε φοιτητές από το χώρο της Ναυτιλίας και όχι μόνο καθώς και σε στελέχη της ηλικίας 20-30 ετών, να γνωρίσουν τον κλάδο και να ανταλλάξουν απόψεις με  τους Decision Makers Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων κατανοώντας την φιλοσοφία και την ιστορία της σε συνδυασμό με το πρόγραμμα του mentoring.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν εφόσον η εγγραφή γίνει διαδικτυακά στο www.yes-forum.com

Θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ομιλητές μέσω του ιστότοπου του YES Forum και μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πριν και κατά την διάρκεια του Forum. Οι συντονιστές των πάνελς θα βεβαιωθούν ότι θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις και ότι θα πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός διάλογος, ο οποίος θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά εξαιρουμένης της ομιλίας της κυρίας Violeta Bulc, Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, η οποία θα γίνει στα Αγγλικά. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ανοιχτός διάλογος με την Επίτροπο απαντώντας τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Οι συντονιστές του Forum θα είναι οι: Δρ. Ελένη Θανοπούλου, Πρόεδρος τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά και Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus)

Οι ομιλητές του Forum θα είναι οι: Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, SEA TREADERS S.A., Μιχάλης Φωστηρόπουλος, Διευθυντής, ALMI TANKERS S.A., Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της ΈΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ, Πάνος Βαφειάς, Οικονομικός Διευθυντής,  BRAVE MARITIME, Ειρήνη Λογοθέτη, Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης, ΚARLOG SHIPPING, Ευάγγελος Χατζής, CFO, DANAOS Corp., Τζέρρυ Καλογηράτος, Γενικός Διευθυντής & Οικονομικός Διευθυντής, Capital Product Partners L.P. / Οικονομικός Διευθυντής, CAPITAL MARITIME & TRADING Corp. Capt. Τάσος Καμπάς, Γενικός Διευθυντής /Διευθυντής Ασφαλείας-Ποιότητας και Επιθεωρήσεων, SEAVEN MANAGEMENT, Δημήτρης Πατρίκιος, Γενικός Διευθυντής, SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A., Γιώργος Σκριμιζέας , Γενικός Διευθυντής, ALLSEAS MARINE S.A., Άντζυ Χάρτμαν, Υπεύθυνη Τμήματος Πληρωμάτων, STARBULK S.A., Μανώλης Ατσίπαπας, DPA, SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT, Δρ. Πάνος Καπετανάκης, Ναυτιλιακός Ιστορικός & Σύμβουλος Έκδοσης, ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ,Αθηνά Κανελλάτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος , MACGREGOR Greece, Μαρία Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακή Αναλύτρια , IFCHOR GROUP, Γεώργιος Τεριακίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης DNV GL Maritime και Εύα Τζίμα, Επικεφαλής Τμήματος Έρευνας και Εκτιμήσεως Πλοίων, INTERMODAL SHIPBROKERS.

Την ημέρα του συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη θέση είτε του Mentor είτε του Mentee. Κατά τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις – συναντήσεις με στόχο τη δημιουργία διδύμων  Mentors – Mentees. Τα αποτελέσματα της πορείας των διδύμων θα παρουσιαστούν στο 2ο Young Executives Shipping  Forum , που θα διοργανωθεί τον Ιούνιο του 2017.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να ξεκινήσει μια τέτοια πρωτοβουλία και ελπίζουμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα αφουγκρασθούν και θα υποστηρίξουν το όραμα και την προσπάθεια μας αυτή.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει στελέχη από περίπου 200 Ναυτιλιακές Εταιρείες και φοιτητές από περίπου 30 πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων και των ΑΕΝ Ασπροπύργου, Υδρας, Μακεδονίας και Κρήτης.

Μας τιμά πολύ η χορηγική υποστήριξη των Εταιριών: POSIDONIA EXHIBITIONS SA, EASTERN MEDITERRANEAN MARITIME LIMITED, LATSCO, LIBRA GROUP, POLEMBROS SHIPPING LTD, SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT, SUPER ECO TANKERS MANAGEMENT, ERMA FIRST, DNV GL, ANTIPOLLUTION, INSTITUTE OF CHARTERED SHIPBROKERS – GREEK BRANCH, ARKAS HELLAS S.A. SHIPPING AGENCY, MACGREGOR, ARIA, CONFERIENCE.

Στόχος του forum είναι η αλλαγή αντίληψης της νέας γενιάς και στροφή τους σε θέσεις εργασίας που έχουν σχέση με την ναυτιλιακή βιομηχανία τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά, συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της ανεργίας και κυρίως στην συνέχιση της μακρόχρονης ιστορίας της Ελληνικής ναυτιλίας.

Υπεύθυνες Διοργάνωσης του 1st YOUNG EXECUTIVES SHIPPING FORUM είναι η Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. και η Κατερίνα Σταθοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, INVESTMENTS & FINANCE LTD. τηλέφωνa 210 6232 106, +30 6945590030, email info@yes-forum.com .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ YES-FORUM

12.00 – 12.45:  Εγγραφή – Καφές

12.45 – 13.00: Εναρκτήριες Ομιλίες

Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD

Κατερίνα Σταθοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, INVESTMENTS AND FINANCE LTD

Νικόλας Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος, EQnomics CONSULTING IN BUSINESS AND EDUCATION, COACHING

13.00 – 14.00: 1ο Πάνελ

Συντονίστρια: Δρ. Ελένη Θανοπούλου, Πρόεδρος τμήματος Ναυτιλίας και Μεταφορικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ομιλητές:

Πάνος Βαφειάς, Οικονομικός Διευθυντής,  BRAVE MARITIME

Ειρήνη Λογοθέτη, Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης, ΚARLOG SHIPPING

Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, SEA TREADERS S.A.

Χαράλαμπος Σημαντώνης, Πρόεδρος της ΈΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Μιχάλης Φωστηρόπουλος, Διευθυντής, ALMI TANKERS S.A.

Ευάγγελος Χατζής, CFO, DANAOS Corp. 

 

14.00 – 14.15: OpenMind Group – από τη Σκέψη στη Δράση

Παρουσίαση από τον Βασίλειο Ρέβη & την Χριστίνα Τσιμπουκλιδη, Ιδρυτικά Μέλη του OpenMind Group

 

14.15 – 15.15:  2ο Πάνελ

Συντονίστρια: Καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ομιλητές:

Τζέρρυ Καλογηράτος, Γενικός Διευθυντής & Οικονομικός Διευθυντής, Capital Product Partners L.P. / Οικονομικός Διευθυντής, CAPITAL MARITIME & TRADING Corp.

Capt. Τάσος Καμπάς, Γενικός Διευθυντής /Διευθυντής Ασφαλείας-Ποιότητας και Επιθεωρήσεων, SEAVEN MANAGEMENT

Δημήτρης Πατρίκιος, Γενικός Διευθυντής, SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A.

Γιώργος Σκριμιζέας , Γενικός Διευθυντής, ALLSEAS MARINE S.A.

Άντζυ Χάρτμαν, Υπεύθυνη Τμήματος Πληρωμάτων, STARBULK S.A.

Μανώλης Ατσίπαπας, DPA, SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT

 

15.15 – 16.00 Ομιλία και ανοιχτός διάλογος με τη Νέα Γενιά από την Violeta Bulc, Ευρωπαία Επίτροπο Μεταφορών.

 

16:00 – 16:05 YES Forum – από τη Σκέψη στη Δράση

Παρουσίαση από την Αγγελική Ξυλάκη, Marketing Coordinator / Βοηθός του Γενικού Διευθυντή, V. SHIPS GREECE LTD.

Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του YES Forum

 

16.05 – 17.00 3ο Πάνελ

Συντονιστής:  Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus)

Ομιλητές:                  

Δρ. Πάνος Καπετανάκης, Ναυτιλιακός Ιστορικός & Σύμβουλος Έκδοσης, ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

Αθηνά Κανελλάτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος , MACGREGOR Greece

Μαρία Μπερτζελέτου, Ναυτιλιακή Αναλύτρια , IFCHOR GROUP

Γεώργιος Τεριακίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης DNV GL Maritime

Εύα Τζίμα, Επικεφαλής Τμήματος Έρευνας και Εκτιμήσεως Πλοίων, INTERMODAL SHIPBROKERS

17.00 – 17.30 Κλείσιμο του 1st Young Executives Shipping Forum

 

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα σταλούν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες του συνεδρίου.