Εκρήξεις στην Τζακάρτα – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Μπαράζ εκρήξεων και ανταλλαγή πυρών συγκλόνισαν το πρωί το κέντρο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άτομα.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, έξι βόμβες εξερράγησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι είδε τρεις νεκρούς να κείτονται στο έδαφος και μια συμπλοκή να είναι σε εξέλιξη. Μια έκρηξη σημειώθηκε σε καφετέρια της αλυσίδας Starbucks και δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν στο κτήριο.

Στην Τζακάρτα επικρατεί ανησυχία τις τελευταίες εβδομάδες λόγω απειλών τζιχαντιστών ότι η Ινδονησία θα βρεθεί στο στόχαστρο του Ι.Κ. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει ξεκινήσει επιχείρηση εναντίον κύκλων και προσώπων που έχουν διασυνδέσεις με την οργάνωση. «Νωρίτερα είχαμε δεχθεί απειλή από το Ι.Κ. ότι η Ινδονησία θα είναι στο στόχαστρό του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Αντον Τσαρλιγιάν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής ποιος ευθύνεται για τις εκρήξεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες.